Novomeského 2139/1, Praha 4, 149 00
+420 267 915 120
info@eduso.cz

Stručně o škole

Střední odborná škola multimediální a propagační tvorby patří mezi velmi oblíbené umělecké školy v České republice. Stále modernizovaná a dynamicky se rozvíjející škola s velkou zahradou se nachází v klidném a ekologicky čistém prostředí poblíž Milíčovského lesa nedaleko stanice metra Háje.

 

Škola nabízí studium v pěti vzdělávacích programech. Výuka je zaměřena na propojení talentu a tvůrčích schopností studentů se znalostí nejmodernějších typů počítačových programů. Důraz je kladen na praktické činnosti.

 

Kromě výuky všeobecně vzdělávacích předmětů včetně pěti cizích jazyků (angličtiny, španělštiny, němčiny, francouzštiny a ruštiny) se škola v rámci vzdělávacích programů zaměřuje zejména na filmovou tvorbu, fotografii, klasickou a počítačovou animaci, grafický design, kreativní komunikaci, propagační výtvarnictví, figurální kresbu, výtvarnou tvorbu, marketing, reklamu a  uměleckou produkci.

 

Prakticky všichni absolventi se úspěšně uplatňují v grafických a reklamních studiích, při realizaci výstavních expozic, v kulturních a společenských institucích, filmových a televizních společnostech či pokračují ve vzdělávání na vysokých školách včetně uměleckých.

 

Škola opakovaně získala mezinárodní certifikát kvality v oblasti středního vzdělávání (v minulosti dle normy ISO 9001:2001 a ISO 9001:2009 a v současnosti dle normy ISO 9001:2015). V roce 2010 dostala ocenění úspěšné organizace Národní ceny kvality ČR.

V roce 2014 se dokonce stala vítězem Národní ceny kvality České republiky v kategorii veřejný sektor a držitelem prestižního titulu Excelentní organizace podle Modelu excelence EFQM.