Novomeského 2139/1, Praha 4, 149 00
+420 267 915 120
info@eduso.cz

Spolupracujeme


Propojení výuky s praxí

Základem naší výuky je snaha o co největší propojení teorie s praxí. Proto jsme jako pilotní škola spolu se Sdružením soukromých škol ČR zorganizovali v říjnu 2014 výstavu Řemeslo žije! v Senátu Parlamentu ČR. Se školami zabývajícími se řemeslnými obory jsme ve stálém pracovním kontaktu.

 

Zaměřujeme se také na co netěsnější propojení školy s výrobními organizacemi. Jako příklad můžeme uvést pracovní kontakty se Slévárnami Beneš – Klát, pro které navrhují naši žáci design výrobků. Kromě kontaktu s výrobou usilujeme o co největší sociální přesah naší činnosti.

 

Spolupráce

Spolupracujeme např. s IKEM projektem Na dřeň!, kdy jsme připravili loga a propagační materiály pro dárce kostní dřeně. Pro Jihoměstskou sociální, a. s., která patří Městské části Praha 11, jsme navrhli používané logo.

 

Udržujeme kontakty s Klokánkem, Mateřskou školou  Sulanského a s handicapovými dětmi z Modré školy. Tyto děti zveme na naše akce (např. loutková představení, zahradní slavnost), připravujeme pro ně mikulášskou nadílku, organizujeme další kulturní aktivity. Kresby a grafiky našich žáků byly použity v publikacích Katedry etnologie Univerzity Karlovy.

Naše škola byla také spolupořadatelkou festivalu Mezi ploty, který proběhl v říjnu 2015 v areálu Psychiatrické léčebny v Praze 8 – Bohnicích.  

 

Partnerské školy

Spolupracujeme i se zahraničními neziskovými organizacemi. Vytváříme animační projekty pro léčebné programy EEG INSTITUT WARSZAWA, kde se léčí těžce nemocné děti. Všechny uvedené sociální aktivity provádíme bezplatně. 

 

V rámci evropského vzdělávacího programu Erasmus+ jsou našimi partnerskými školami:

Finsko - Oulun seudun koulutuskuntayhtyma Osekk    

Španělsko - Escuela de Arte Albacete

Polsko - Zespol Szkol Budowlanych i Plastycznych w Grudziadzu

Litva - Daugavpils Dizaina un makslas vidusskola "Saules skola"